Vis à Vis Ontwerpers

Is gestart in 1994 en wordt gerund wordt door Emiel Versluis en Margo van Beem. Bij beiden stroomde er al vroeg groen bloed door de aderen.

Paplepel

De vroegste groene herinnering van Emiel:
‘Wij woonden in een groot huis, maar hadden geen tuin. Met mijn opa samen bouwden we van bielzen een grote plantenbak en met wat plantjes van mijn opa ben ik begonnen. Daarna Afrikaantjes zaaien, geraniums stekken en met plantjes langs de deur, vooral bij familie. Daarnaast zat ik met mijn ouders altijd in de Biesbosch en heb ik met mijn kano alle hoeken en gaten ervan verkend. Dan leer je veel over de natuur.’

De vroegste groene herinnering van Margo:

‘Mijn vroegste groene herinnering ligt in de achtertuin van mijn ouderlijk huis. Daar had ik als zevenjarige een klein tuintje waarin ik van alles plantte. Plantjes uit de grote tuin van mijn moeder en van de buurvrouw. Het was onder een oude perenboom. Er stonden ook bessenstruiken en grote losse buxusstruiken waarvan het stuifmeel stoof als ik mij er tijdens de bloei in liet vallen. Ik was altijd buiten en plukte veel bloemen in de berm, ik wist ze al snel te benoemen. Dat leerde ik van mijn moeder of ik zocht het zelf op in de flora. Een grote els naast het huis was mijn klimboom. Later werden dat de grote perenbomen, maar toen was ik ook al zo groot dat ik ze toen zelf snoeide. Ik was toen een jaar of veertien.’

Buro Vis à Vis

Al tijdens de studie op de MLTS (tuinaanleg en onderhoud) leerden wij via een gezamenlijke stage Ruurd van Donkelaar kennen. Eveneens een gepassioneerde plantenkenner met een prachtig tuincentrum, die het groene vuur verder aanwakkerde wat uiteindelijk resulteerde in de oprichting van Buro Vis à Vis. Emiel volgde na de MLTS de opleiding Ruimtelijke vormgeving aan de Kunstacademie St. Joost en Margo de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting op Larenstein in Boskoop. Na hun studie vonden ze elkaar weer en zijn samen met Ruurd het ontwerpbureau begonnen. Het tuincentrum van Ruurd vormde hier de uitvalbasis.
Na enkele jaren zijn de wegen van Ruurd en Emiel & Margo gescheiden en is het Buro als Vis à Vis Ontwerpers in Woudrichem verder gegaan.

Wilde Weelde

Sinds 2008 hebben we ons aangesloten bij de Vakgroep Wilde Weelde. Een groep enthousiaste groenmensen die zich op verantwoorde wijze bezig willen houden op allerlei takken van ecologisch groen. Hoveniers, boomverzorgers, tuinontwerpers, Het vormt voor ons een waardevolle bron van gedeelde kennis en de gemeenschappelijke deler; natuurrijk groen. Ook het samenwerken met diverse vakgenoten en -idioten levert veel meerwaarde op voor alle partijen.