zwemvijver in Wilde Weelde WereldWie ooit heeft gezwommen in het geld weet dat dit behalve het hebben van een Dagobert Duck geluksgevoel, geen pretje is. Een zwembad of zwemvijver daarentegen geven een ultiem luxe ervaring, zeker in je eigen tuin. En of je houdt van zwemmen tussen de kikkers of liever in je eentje? Die keuze laten we graag aan jou over. Maar we denken graag na over een mooie inpassing ervan in jouw tuin.

Een zwemvijver of zwembad past natuurlijk niet in elke tuin. In een kleine tuin kun je misschien beter kiezen voor een (houtgestookte) hottub of een tijdelijke (opblaasbare) oplossing. Voor een zwembad moet je minimaal rekening houden met een ruimte van 3 x 6m1, een zwemvijver vraagt wat meer ruimte vanwege de natuurlijke filterzone. Een plek van minimaal 4 x 7m1 in de zon is prima. Hou hierbij ook rekening met bomen en boomwortels!

Een zwemvijver filtert op een natuurlijke manier, vaak via een Helophyten-filter wat naast het functionele gebruik er ook nog eens decoratief en groen uit ziet. Een zwemvijver wordt op een natuurlijke manier ‘verwarmd’ en kan zeker in het voorjaar lang koud blijven. Het onderhoud is vrij eenvoudig, als de Ph-waarde op orde is, hoef je alleen de vegetatie op orde te houden en ‘dood’ organisch materiaal te verwijderen.

Een zwembad wordt vaak voorzien van een filterinstallatie en wordt vanwege de warmte ook na gebruik afgedekt met een isolatie-roldek. Dit oogt een stuk minder plezierig en daar moet je in een ontwerp rekening mee houden. Het onderhoud is bewerkelijker en vaker terugkerend als bij een zwemvijver.