Tuinaanleg uitbesteden?

Lekker achterover leunen met een wijntje erbij en een fototoestel natuurlijk om de tuinaanleg vast te leggen voor later, lijkt je dat niet heerlijk? Ondertussen dromend van een bloeiende tuin vol kwakende kikkers en gonzende bijen? Als je niet in de gelegenheid bent om zelf je tuin aan te leggen, je bent niet zo handig of je hebt er gewoon geen zin in? Dan kun je er voor kiezen om de tuinaanleg geheel of grotendeels uitbesteden.

Als je de tuin door een professioneel bedrijf wilt laat aanleggen scheelt je dat een hoop (vaak ook zwaar) werk. We kunnen als bureau afhankelijk van je wensen, de organisatie en coördinatie geheel op ons nemen. Onze ervaring en vakkennis zorgt in dat geval zeker voor een optimale eindresultaat van het door ons gemaakte tuinontwerp.

Aanpak

Wil je de tuinaanleg uitbesteden, dan gaan we als volgt te werk; We gaan in overleg één of meerdere offertes opvragen bij hoveniers en toele­veranciers. Wij beoordelen de uitgebrachte offertes op prijs en kwaliteit en bespreken gezamenlijk welke keuze we maken. Na de keuze van de aannemer hou­den wij toezicht op de uitvoerende werkzaamheden tijdens de tuinaanleg. We controleren de afspraken en de kwaliteit van het werk door regel­ma­tig tijdens de uitvoering langs te komen en contact te houden met jou en de aannemer. Het voordeel hiervan is dat eventuele problemen direct opgelost kunnen worden en je er verder geen omkijken naar hebt.

Combineren

Heb je toch zin om af en toe de handen uit de mouwen te steken, dan kunnen we dat meenemen in de aanbesteding. Vindt je het bijvoorbeeld leuk om samen de tuin in te planten, dan doen we dat graag samen. Onze kennis van de beplanting, de natuurlijke groeiwijze en de natuurlijke (ecologische) processen die daarmee samenhangen in de tuin, geven je op zo’n inplantdag de nodige bagage om daarna de tuin te beheren. Twijfel je daarna nog, dan bieden wij je de mogelijkheid aan om gebruik te maken van onze persoonlijke tuincoach.

Voordelen

  • Door de tuinaanleg uit te besteden bespaar je jezelf een hollandpillen hoop zware arbeid.
  • De aannemer heeft de beschikking over het juiste materiaal om snel en kundig te werken.
  • Op alle werkzaamheden zit garantie zodat je later niet voor onverwachte problemen komt te staan.
  • De tuin wordt in één keer aangelegd zodat je al snel kunt  genieten van het resultaat.

Nadelen

  • De kosten zijn aanzienlijk hoger zodat je hier in je budget rekening mee moet houden.
  • Wil je later zelf het onderhoud gaan doen in je tuin, dan wordt het even zoeken waar wat staat. Overigens kan een tuincoach hier dan uitkomt bieden.