Tuincoach?

En daar sta je dan…de tuin begint te groeien. Ga je die plant wel of niet terugknippen? Wat moet ik met die luizen in de rozen? Om nog maar niet te spreken van bemesten, mulchen, algen in de vijver? Na de aanleg van de tuin is het echte avontuur pas begonnen. Het uiteindelijke resultaat van het tuinontwerp is niet de dag van oplevering, maar zal langzaam moeten groeien. En dan denk je; Ik heb wat hulp nodig!

Met een tuincoach leer je je eigen tuin beter kennen

Samen met een tuincoach de kneepjes van het vak onder de knie krijgen is leuk en leerzaam

Wij schrijven het script, maar geven de natuur de regie in handen.’

Samen met de natuur tuinieren

We vertelden al dat we graag gebruik maken van de natuurlijke eigenschappen van planten en de natuurlijke processen in de natuur. We zullen echter wel moeten bijsturen om de tuin in eerste instantie geen wildernis te laten worden. Bij een beplantingsplan maken we altijd een uitgebreid beheeradvies (onderhoudsadvies). Daarmee kun je aan de slag, het is een prettige handleiding die vertelt wat je aan onderhoud in de tuin moet doen en vooral niet moet doen. Toch lijkt het er in de praktijk vaak anders uit te zien en is het soms fijn om iemand te hebben die zegt hoe en waarom iets wel of niet geknipt moet worden en hoe je met de natuur kunt samenwerken.

Met de Tuincoach de tuin in

Daarvoor bieden we onze diensten aan als tuincoach voor je eigen tuin. De eerste jaren lopen we op afgesproken momenten samen met jou de tuin door om je de kneepjes van het onderhoud of liever, het beheer van je eigen tuin bij te brengen. We kunnen samen aan de slag gaan om te snoeien, te verplanten, te mulchen, etc. Je leert herkennen wat je kunt laten groeien en wat er weg moet worden gehaald. We kunnen adviseren om eens te experimenteren met een- en tweejarige planten, bollen, groenten of andere planten en zo wordt het steeds meer je eigen tuin, je maakt kennis met de mogelijkheden die de natuur in je tuin biedt en we zorgen er samen voor dat de tuin een succes word waar je jaren plezier van hebt. Tijdens deze periode leggen we een werkboek aan als aanvulling op het onderhoudsadvies.

Ook voor bestaande tuinen kunt je van de dienst van ons als tuincoach gebruik maken. Neem gerust contact op om de mogelijkheden eens door te spreken.